L’Ajuntament de València i l’Associació de Veïns del Tram IX del llit del Túria firmen un acord gràcies a la mediació de La Cort d’Arbitratge i Mediació de València

La Cort d’Arbitratge i Mediació de València, ha possibilitat la firma d’un acord entre l’Ajuntament de València i l’Associació de Veïns del Tram IX del Jardí del Túria a través d’un procés de mediació. La regidora d’Espai Públic, Lluïa Beamud, ha firmat l’acord en representació de l’Ajuntament en la seu de Cambra València. L’acord ratifica el consens en els criteris i requisits d’autorització per a les activitats que se celebren en l’antic llit del riu Túria, concretament entre el pont de l’Exposició i el pont de les Flores.

Este acord ha sigut possible gràcies al projecte pilot desenrotllat per La Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de València i el Consell General del Poder Judicial junt amb el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a l’impuls de la Mediació Contenciós Administrativa. La mediació es va dur a terme entre l’Ajuntament de València i l’Associació de Veïns del tram IX del vell llit del Túria pel recurs contenciós administratiu 220/2017 platejat per esta Associació contra l’Ajuntament per les molèsties pels sorolls ocasionats per la reiteració d’actes en l’esmentat tram del llit del riu.

El procediment de mediació intrajudicial es va iniciar per la derivació de l’assumpte pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 10 de València per mitjà d’interlocutòria de 9 de setembre de 2019. Per part de La Cort es va designar com a mediador a Enrique LLopis membre de la secció especial de mediadors contenciós administratius de La Cort. La sessió informativa es va desenrotllar l’1 d’Octubre de 2019 i la constitutiva el 16 d’Octubre. Des d’eixa data s’han celebrat diferents sessions de mediació en què les parts han anat resolent les controvèrsies i perfilant els detalls de la regulació dels actes a celebrar en el tram IX que poguera posar fi al conflicte.

Tant l’Associació com l’Ajuntament han adoptat pels seus respectius òrgans de govern l’acord que establix el número i naturalesa dels actes que poden celebrar-se, la seua duració i horari de finalització, límits sonors, etc.