Trobada entre mediadors, institucions mediadores i jutges, un diàleg necessari

El passat 3 de maig es va celebrar en la seu de la Cambra de Comerç de València una trobada entre mediadors, institucions mediadores i jutges, un diàleg necessari, organitzat per la Càtedra per a la cultura de la mediació UV-GVA en col·laboració amb la Cort d’Arbitratge i Mediació de València.

A l’acte inaugural van assistir el President de la Cambra València, D José Vicente Morata, així com la Directora General de Justícia de la GVA, Sra. Cristina Gil Fabregat, els qui, juntament amb la Presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació, Sra. Silvia Barona Vilar, van incidir en la importància de conjuminar esforços per a impulsar la mediació com a instrument alternatiu a la via judicial.

En la jornada es van desenvolupar tres taules redones de debat, en les quals van participar experts en la resolució alternativa de conflictes. En la primera taula, denominada “Mediadors” es van abordar les experiències pràctiques dels mediadors José Vicente Belenguer, Gemma Pons i *Fuensanta Pons. En la segona taula denominada “institucions de mediació” es van plantejar les diferents iniciatives que es duen a terme des del centre de mediació del *Icav, el col·legi de procuradors i de graduats socials de València  per a difondre este mecanisme alternatiu al judicial i, en la tercera i última taula “una mirada judicial” els jutges que van intervindre en la mateixa van abordar la rellevància de la mediació des del punt de vista de la seua incidència en la societat com mig alternatiu a la resolució de conflictes.

Al llarg de la jornada es va crear un espai *multidisplicinar entre mediadors, jutges i altres professionals interessats en la mediació, impulsant un intercanvi d’experiències i reflexió entre els ponents i el públic assistent, sempre des d’un aspecte pràctic d’esta tècnica de solució de controvèrsies.